MİLLİYET – 01 EYLÜL 2016 CUMA –  ALİCE

Çarşamba günü ilk kez ben yazmıştım Yönetim Kurulu Üyesi ve İcra Kurulu Başkanı olarak bir yıla yakın görev yapan Ümit Önal’ın istifa ettiğini… Önal’ın Digitürk’ten istifa etmesinin sebebi Digitürk’ü 1.3 milyar dolara satın alan Katarlı Bein Media Group’un yönetimiyle fikir ayrılığına düşmesiydi.
Ümit Önal’ın Türk Telekom’a transfer olduğu haberini de ilk kez benden duyun… Bu satırların yazıldığı dakikalarda Ümit Önal’ın Türk Telekom’da hangi pozisyonda başlayacağı belli değildi.
Ümit Önal, Rahmi Aslan’ın birkaç gün önce istifasıyla boşalan Türk Telekom’un CEO’su olarak mı yoksa
yine kısa süre önce Erkan Akdemir’in istifasıyla boş olan
Türk Telekom Bireysel İş Birimi CEO’luğuna mı getirileceği birkaç gün içinde belli olacak.

 

TÜRK DİZİLERİNİN SETİNE TURİSTİK TURLAR YAPILSA!

Antalya’da düzenlenen Türkiye – Rusya medya forumunda Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı ile Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi, 60 civarındaki Rus basın mensubunun sorularını yanıtladı.
Rus basın mensuplarının, ülkelerinden daha çok turistin Türkiye’ye gelmesi için dile getirdikleri konulardan biri de Türk dizileriyle ilgiliydi.
Türk dizilerinin bilhassa “Muhteşem Yüzyıl”ın Rusya’da büyük ilgi gördüğüne dikkat çeken Rus gazeteciler, bakanlarımıza şu önerilerde bulundu:
“Dizilerin çekildiği yerlere turlar düzenlensin. Dizi oyuncularını Rusya’da misafir edelim. İki ülke ortak film yapsın, Türkiye – Rusya ilişkileri daha da güçlensin. Böylece Rusya’dan Türkiye’ye daha çok turist gelir.”
Böylesine sonuç odaklı bir teklife “Hayır” demekle, bu yolda hiçbir adım atmamak arasında hiçbir fark yok
bana göre…
Yılmadan, usanmadan yazıyorum… Bu konuda somut adımlar atılıncaya kadar da yazmaya devam edeceğim…
“Soft power” (Yumuşak güç) olarak diplomasi diline giren dizi ve filmlerin ülkelerin tanıtımına etkisi ortada…
Rus medyası böyle bir işbirliğine hazırken ve 70’den fazla ülkede 100’den fazla Türk dizisi reyting rekorları kırarken, yarından tezi yok devlet dizi sektörüyle el ele verip, bu tür önerileri hayata geçirmeli.
Antalya’daki toplantıda Kültür ve Turizm Bakanı, “Arjantin’den Türkiye’ye ani turist akını olduğu zaman bunun sebebinin o ülkede iki Türk dizisinin yayınlanmaya başlaması olduğunu anladık” dedi.
Dizi ihracatının döviz girdisinden başka Türk turizmine katkısı bu denli ortadayken, dünyada olay yaratan Türk dizilerinin setleri, turizme açıldığında sonucun nasıl olacağını tahmin etmek hiç de zor olmasa gerek.

ÇEŞME ALAÇATI’YA HAVAALANI YOLDA

Ulaştırma Bakanı Ahmet Aslan, Türkiye’nin en popüler tatil beldelerinden Çeşme Alaçatı’ya butik bir havaalanı yapılacağını açıkladı. Havaalanı yapılınca, sadece özel jetler inip
kalkacak buraya…
Bu haberi okuyunca, Özal döneminde İzmir – Çeşme otobanı yapılırken söylenenler, yazılanlar geldi aklıma.
Türkiye’de yapılan her mega projeye itiraz edenler
o zaman da ayaklanmış ve  “Bir avuç mutlu azınlık için otoban yapılıyor” diye veryansın etmişti.
Özal döneminde yapılan
80 kilometrelik otobanın zamanla Çeşme ve Alaçatı’yı nasıl uçurduğu ortada!
O yüzdendir ki şimdi havaalanı yolda.
İzmir Adnan Menderes Havalimanı’ndan kara yoluyla 40 – 45 dakikalık mesafeye şimdilik sadece özel jetler için havalimanı yapılmasına bugün itiraz eden olur mu?
Zamanla bu havaalanı, küçük uçaklar için tarifeli seferlere açılır mı?
Hep birlikte göreceğiz.

GÜNÜN SÖZÜ

Gülü sevip dikenine katlanmaya gerek yok, papatya sevin!