MİLLİYET – 15 ŞUBAT 2017 ÇARŞAMBA

Bir süredir Kanal 7’de “Gece Gündüz” adlı programı hazırlayıp sunan Türk halk müziği sanatçısı Kürşat, Mehter Marşı’na yeni bir düzenleme yaptı.

Kürşat’ın bu düzenlemeyi yapmaktaki amacı, bizim kuşağın ezbere bildiği Mehter Marşı’nı yeni nesillere de sevdirmek. 

Kenan Doğulu’nun aynı amaçla yeniden yorumladığı “10. Yıl Marşı”nı başta gençler olmak üzere herkes çok sevmişti.

Bakalım zamanla Kürşat’ın gençleri hedefleyerek tekno bir altyapıyla yeniden yorumlayıp okuduğu Mehter Marşı da Kenan Doğulu’nun “10. Yıl Marşı” gibi milyonların diline yeniden pelesenk olacak mı?

KAYSERİ’DE EN İYİ MANTI NEREDE YENİR? 

 

Ne zaman Kayseri’ye gitsem, en iyi mantı nerede yenir diye sorarım. Her seferinde farklı bir tavsiye almama rağmen, maalesef şimdiye kadar gittiğim yerlerde beklediğimi bulamadım.

Red Bull and Freeze için gittiğimde de aynı soruya yanıt aradım.

“Kayseri’ye gelenlerin, ‘Mantı yiyecek doğru dürüst yer bulamıyoruz’ şikâyetinden yola çıkarak bu işe başlayan Hülya Tiritoğlu’nun mantısını yedikten sonra fikrin değişir” tavsiyesine uyup, Mix AVM’deki Çemen’s’e gittim. Kayserili ünlü pastırmacı Başyazıcı ailesinin kızı Hülya Tiritoğlu’nun “tepsi mantı”sı, Kayseri’de şimdiye kadar yediklerimin en iyisiydi.

Tereyağı ve ekmeğiyle meşhur Vakfıkebir’de doğup büyüdüm. Memlekete her gittiğimde tereyağını güvenerek aldığım iki marka var. Birincisi İslamoğlu, ikincisi de Kebir…

Türkiye’nin çeşitli bölgelerinden getirdiği organik yöresel lezzetleri restoranının alt katındaki Çemen’s adlı markette satan Hülya Tiritoğlu’nun, tereyağında İslamoğlu’nu tercih etmesi de ziyadesiyle memnun etti beni.

AA’NIN 2016 YILLIĞI

Anadolu Ajansı’nın (AA) hazırlayıp Türkçenin yanı sıra İngilizce ve Arapça olarak da bastırdığı 2016 Yıllığı’nı yeni inceleme fırsatı buldum.

1 Ocak 2016-31 Aralık 2016 tarihleri arasında siyasetten sanata, ekonomiden spora, Türkiye ve dünyada meydana gelen olayların kronolojik sırayla yer aldığı almanak, şahane bir kaynak eser. AA’nın 2016 Yıllığı’nın satış fiyatı ise 50 TL ama değer…    

KAYSERİ’DE DİYABETİK ÇİKOLATA

İBRAHİM ÖZLÜTÜRK, TOLGA GÖZÜPEK, HAKAN AYATA…

Kayseri seyahatimde yazılarımı ve sosyal medya paylaşımlarımı takip eden üç girişimci buldu beni. Gıda mühendisi İbrahim Özlütürk, iç mimar Hasan Ayata ve biyomedikalci İbrahim Tolga Gözüpek, “Kayseri’de şeker hastaları için diyabetik çikolata da üretiyoruz” dedi.

Şeker, yakaladığı herkesi hayatın tüm tatlarından mahrum bırakan bir hastalık. O nedenle, nerede diyabetik bir ürün bulsam, köşemde paylaşırım. Çünkü benim gibi şeker hastalığı olan okurlar, bu yazılarıma büyük ilgi gösterir. Şeker hastalarını da düşünerek üretim yapan Kayserili üç üniversitelinin üretim ve satış yerlerine gittim.

Mesleklerini bir yana bırakıp, içinde hiç katkı maddesi olmayan çikolatalar üretip satmak için bir araya gelerek Vanilin Chocolate’ı kuran Kayserili üç üniversitelinin yaptığı diyabetik çikolatalardan “Diamond” adını verdikleri kuru meyveli çikolataya bayıldım.

GÜNÜN SÖZÜ

İnsan olarak değerimiz, aldığımız risk kadardır.  (Ernest Miller Hemingway)