MİLLİYET CADDE – 14 AĞUSTOS 2016  –  PAZAR

İş için gittiğim Eskişehir yolunda çektiğim videoyu Instagram’dan paylaşınca arkadaşım Murat Erker aradı. Erker, “Vaktin olursa Sivrihisar’da sportif havacılık merkezi var, oraya mutlaka uğra, tam senlik. Türkiye’nin ilk profesyonel sivil akrobasi pilotu var işin başında. Kızı Semin de Türkiye’nin ilk profesyonel kadın akrobasi pilotudur” dedi.  

Haritaya baktım, Eskişehir’den dönüş yoluma ters bir yer Sivrihisar. Gideceğim yeri de kattın mı hesaba, 210 kilometre fazladan direksiyon sallamak demek. Buna rağmen hiç tereddüt etmeden bastım gaza.

Sivrihisar’a kadar yol dümdüzdü. Kilometrelerce direksiyonu çevirmeden gitmek can sıkıcı.

Sivrihisar Uluslararası Sportif Havacılık Merkezi yazan tabelayı görür görmez, ana yoldan çıktım. Beş kilometrelik bozuk yoldan önce terk edilmiş bir köye, sonra da Hollywood filmlerindeki gibi bolca küçük özel uçağın olduğu bir alana ulaştım. Öyle bir yolun, terk edilmiş virane köyün ardında böyle bir yer, şaka gibi…

Türkiye’de ilk ve tek

Sivrihisar Uluslararası Sportif Havacılık Merkezi, 60 üyeli Sivrihisar Sportif Havacılık Kulübü Derneği’ne ait bir yer. Amerika’da yüzlerce var, Türkiye’de ise ilk ve tek. Bugüne kadar 22 ülkede 850’den fazla gösteriye imza atan, 5 bin saatten fazla uçuşu olan akrobasi pilotu Ali İsmet Öztürk’le tesisi gezdik. Özel uçaklara hangar ve bakım hizmetinin yanı sıra havacılık kulüplerine uçuş, lisanslı paraşütçülere atlama olanağı sunan tesisin danışmanı Öztürk, “Havacılığın çok pahalı olduğuna dair maalesef yanlış bir algı var bizde. Oysa 30 bin euro’ya çift kişilik bir uçak sahibi olmak mümkün. Lisanslı paraşütçülere atlayabilmeleri için uçaklarımızla asansör hizmeti veriyoruz. Onları 36 euro’ya gökyüzüne çıkarıp, uçmalarını sağlıyoruz” dedi.

ÜNLÜ AKROBASİ PİLOTLARI SİVRİHİSAR’A GELECEKTİ

Derneğin, bin dönümlük arazi üzerindeki projeyi dört yılda tamamlamak üzere yola çıktığını, henüz ikinci yılda olduklarını anlatan Öztürk, pistlerinde yılda bin civarında iniş – kalkış olduğunu söyledi.

Dünyada yaygın olan sportif havacılığın bizde yeni yeni gelişmeye başladığına dikkat çeken Öztürk, “Hangarlarımızda 4’ü yabancı olmak üzere 25 uçak var. 5 bin 700 kg’nin altındaki jetler için yaptığımız hangar devreye girince bu rakam katlanacak” dedi.

Tesisin içinde özel uçak hangarları olan villa projelerinin olduğunu, bunlara yabancılardan büyük talep geldiğini vurgulayan Öztürk, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Burası, paraşütle atlayışlar için en uygun bölge. Hedefimiz yılda 20 bin atlayışa ulaşmak. Ülkemizin son zamanlarda yaşadığı sorunlar olmasaydı bu hedefi tutturabilirdik. 24 – 25 Eylül tarihlerinde düzenleyeceğimiz dünyanın ünlü akrobasi pilotlarının katılacağı Sivrihisar Air Show’u bile iptal etmek zorunda kaldık.”

RTÜK’E EN ÇOK ŞİKAYET EDİLEN, AMA EN SEVİLEN! 

Ipsos’un MediaCat için düzenli olarak yaptığı ‘Celebrity Güven Endeksi’nin sonuncusuna itirazım var. Çünkü 11 Ağustos’ta medyaya servis edilen anket, 30 Mayıs – 26 Haziran 2016 tarihlerini kapsayan bir çalışma. Oysa 15 Temmuz’dan sonra çok şey değişti Türkiye’de. Aynı araştırma bugün yapılsa, öyle sanıyorum ki bambaşka bir liste çıkar karşımıza.

Keşke Ipsos, bu araştırmanın sonuçlarını elinde tutup, aynı deneklerle yeni bir çalışma yapsaydı ve  bunu “15 Temmuz’dan önce durum böyleydi, 15 Temmuz’dan sonra böyle oldu” diye açıklasaydı.

Bu haliyle yayınlandığı gün geçerliliğini yitirmiş “Celebrity Güven Endeksi” oldu.  Ayrıca, sunduğu program RTÜK’e en çok şikayet edilenler arasında olan Seda Sayan’ın yüzde 13’le dokuzuncu olması garibime gitti.  Ya Sayan’ı RTÜK’e şikayet edenlerde bir arıza var ya da Ipsos’un bin 200 deneğinde?

Bir insanın, hem en çok şikayet edilen, hem en sevilen olması sizce de tuhaf değil mi?