MİLLİYET CADDE – 15 MAYIS 2014 PERŞEMBE  –  ALİCE

Üç günlük yurt dışı seyahati, hafta sonu derken beş gün aradan sonra gazeteye geldiğimde masamın üzerine baktım, yine zarflarla dolu…
Yeni çıkan albümler, kitaplar, basın bültenleri, cezaevlerinden gönderilen mektuplar… Her zaman olduğu gibi hepsini özenle açtım. Gelen paketlerin ikisinden kitap çıktı!
Bunlardan biri DJ Arzu Çağlan’ın yeni kitabı ‘Ben’ ‘Sen’ ve O’,  diğeri de ‘Bir Hayatın Hikayesi’…
Niyetim önce sevgili Arzu’nun kitabını okuyup, yazmaktı ama ‘Bir Hayatın Hikayesi’ rol çalıp, öne geçti.

NEDEN Mİ?
Çünkü 1. bölümünde şöyle yazıyordu: “Genç kadın, o gün adını koyamadığı bir coşkuyla uyandı. Baharın en güzel günlerinden biri yaşanıyordu dışarıda… Bu coşkuya katılmak için çocuksu bir telaşla hazırlandı. Sokağa çıkıp yeni gününün tüm enerjisini içine çekerken, duyduğu son şey uzun bir fren sesi oldu. (*) SON
(*) Bazı büyük hikayeler, küçük ihmaller yüzünden başlarken bitiyor.

ÜŞENMEYİP SAYDIM
Sonraki 252 sayfa bomboş. Hiçbir şey yazılmamış sayfalara… TÜVTÜRK’ün Trafikte Sorumluluk Hareketi Yayınları’nın ürünü kitabın yazılmamış sayfaları dolu olsaydı, aynı etkiyi yapar mıydı? Sanmıyorum…
Kitabın ayracındaki şu satırlara da dikkatinizi çekmek isterim: “Yaklaşık her üç araçtan birinin araç muayenesinden kaldığını, muayeneye gelen her beş araçtan birinde fren sorunu olduğunu biliyor musunuz? Araç muayeneleri sayesinde karayollarımız çok daha güvenli. Çünkü muayenede kalan araçların tamamına yakını bu kusurlarını gidererek trafiğe güvenli bir şekilde dönüyor. 6 yılda 10 milyon aracın güvenli hale getirilmesini sağlayan TÜVTÜRK’dür.
Araç Muayene İstasyonları olarak sizi trafikte hem kendinizin hem de sevdiklerinizin can güvenliği için araç muayenelerinizi düzenli yaptırmaya davet ediyoruz.”
Kutluyorum, 5-11 Mayıs Karayolu Trafik Haftası nedeniyle böyle anlamlı bir projeye imza atanları…

KÖMÜR GİBİ BAHTI KARA MADENCİLER

Hollanda Konsolosluğu’ndan çıktım, İstiklal Caddesi’nden Taksim’e, oradan da metroyla gazeteye geleceğim. 11.00 sularında Galatasaray Lisesi’nin önüne geldiğimde baktım sağ tarafta bir grup aktivist, Soma’da meydana gelen maden kazası nedeniyle eylemde. Toplasan 10 kişi bile değiller…
Yüzlerinde kömür karası, ellerinde dövizler, önlerinde maden kömürü yerine mangal kömürü ve baret… Belli ki polis eylem olacağına dair istihbarat almış, güvenlik tedbirlerini artırmaya başladı. Lise duvarının dibine oturmuş aktivist gençlerin birkaç misli polis ve polis aracı…
Soma’dan gelen acı haber hepimizin yüreğine saplandı… Madencilerin sorunlarını Türkiye gündemine taşıma uğruna yapılacak eylemlerin yeni acılara yol açmamasını umut ediyor, Soma’da ekmek parası uğruna hayatlarını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı, yaralılara acil şifalar diliyorum.

HOLLANDA ŞAPELİ’NDE FESTİVAL TOPLANTISI!

Hollanda Türkiye Kültür Vakfı’nın düzenlediği ‘Kırmızı Lale Film Festivali’nin ikincisi bu yıl 25-31 Mayıs arasında gerçekleştirilecek.
Rotterdam’daki festivalin basın toplantısı Beyoğlu’ndaki Hollanda Konsolosluğu bahçesindeki Hollanda Şapeli’nde yapıldı.
Fatma Girik’e ‘Yaşam Boyu Başarı Ödülü’, Nuri Bilge Ceylan’a ‘Kırmızı Lale Ustaya Saygı Ödülü’ verileceği festivalde şu beş film yarışacak:
‘Şarkı Söyleyen Kadınlar’- Reha Erdem.
‘Sesime Gel’- Hüseyin Karabey.
‘Kutsal Bir Gün’- Serdar Temizkan.
‘Kusursuzlar’- Ramin Matin.
‘Cennetten Kovulmak’-Ferit Karahan.
Festivalde ayrıca  11 Türk filmi gösterilecek.

GÜNÜN SÖZÜ
“Ömür dediğin bir gündür, o gün bugündür!…