20 MAYIS 2019 PAZARTESİ  –  MİLLİYET  –  ALİCE

Cumhuriyetin ilk üniversitesi olan ve bazı fakülteleri bizzat Atatürk tarafından kurulan Ankara Üniversitesi, 19 Mayıs 1919’un 100’üncü yılını çok özel bir eserle kutladı.

Ankara Üniversitesi, 1955 yılında Özel Şahin Giray tarafından ilk kez yayınlanan “Atatürk’ün Nöbet Defteri”nin yeniden basımını yaptı.

Üniversitenin Rektör Prof. Dr. Erkan İbiş’in imzalı mektubuyla gönderdiği “Atatürk’ün Nöbet Defteri”nde, 1 Kasım 1931’den 10 Kasım 1938’e kadar her günün 24 saatinde nöbetçi yaverlerin notları var.

Büyük Önder’in yedi yıl boyunca kaçta kalkıp kaçta yattığından, gün içinde neler yapıp kimlerle görüştüğüne dair her ayrıntı mevcut.

Ankara Üniversitesi’nin yeniden gün ışığına çıkardığı “Atatürk’ün Nöbet Defteri”, Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Önder’i daha iyi anlamak isteyenler için müthiş bir eser.

İREM DERİCİ’NİN HANGİ AÇIKLAMASI GERÇEK?

“Deyim olan bir lafı alıp başlık yapmak çok saçma. ‘Bu devirde babana bile güvenme derler’, o laf yani. Allah herkese benim gibi baba nasip etsin.”

İrem Derici’nin paylaştığı bu tweeti okuyanlar, haksızlığa uğradığını, söylemediği bir sözü söylemiş gibi lanse edildiğini sanır.

Peki, öyle mi?

Oysa olan şu:

Şarkıcı, uzman klinik psikolog Gökhan Çınar’ın “Katarsis” programına katıldı. Orada söyledikleri de medyaya şöyle servis edildi.

“Babama bile güvenmem. Yüzde yüz saf olarak rafine güvendiğim tek insan annemdir. İnsanlar babasından, kardeşinden bile kazık yiyor. Niye güveneyim ki sana da güvenmiyorum.

Babama çok kırıldığım yerler var, öyle böyle değil. Anne ve babam beş yaşındayken ayrıldılar. Verilen karara göre beni haftada bir alması gerekirken ayda bir görüyordum, gördüğümde de hiç gözü üstümde değildi zaten. Giderdik eve gazetesini alırdı, piposunu yakardı, biz öyle otururduk bir kenarda. Biz babamla benim popçuluk mevzum başladığında baba kız gibi, arkadaş gibi olduk bu bizim 24 yılımızı aldı.”

Tablo ortada. Konuk olduğu programda babası için bu sözleri söyleyen de, “Allah herkese benim gibi baba nasip etsin” diye tweet atan da İrem Derici.

Sizi bilemem, ama bence İrem Derici, programda içinden geçenleri söyledi, Twitter’da ise işine geleni yazdı.

VOLKAN KONAK’LA CEM YILMAZ’A YAPILAN

Söylemedikleri sözler ve yapmadıkları paylaşımlar yüzünden mağdur olan ünlüler arasına Volkan Konak’la Cem Yılmaz da katıldı.

Cem Yılmaz’ın, “Sosyal medyada bu aralar altında imzam olan garip garip şeyler dolaştırıyorlar. Sonra da ‘Vay ne demiş’ diyerek benden düşman yaratıyorlar” diye tweet attığı gün Volkan Konak da sosyal medyada gündem oldu.

Biri Volkan Konak adına açtığı hesapla, Acun Ilıcalı’nın TV8’de Cem Yılmaz ve Beyazıt Öztürk’le yaptığı “Fener Ol” kampanyasını topa tuttu.

Şarkıcı, o paylaşım yüzünden destek ve eleştiri alınca, “O hesap sahte” diye açıklama yapmak zorunda kaldı.

GÜNÜN SÖZÜ

“İyiler asla düşmansız olamazlar.” (Alessandro Manzoni)