24 OCAK 2019 PERŞEMBE  – MİLLİYET CADDE –  ALİCE

‘Üçüncü Türden Yakın İlişkiler’ adlı oyunun galasında karşılaştık Cem Özer ve eşi Pınar Dura Özer’le… 2018’in son günlerini, çoğu yoğun bakımda olmak üzere, hastanede geçiren oyuncu, sağlığının gittikçe düzeldiğini, moralinin de yerinde olduğunu söyledi.
Dizilerde oynamayı özlediğini, birkaç proje için görüşmelerinin sürdüğünü, ama netleşen bir şey olmadığını anlatan Özer, ufuktaki tiyatro oyunuyla ilgili şu bilgiyi verdi:  “Bu sezon ‘Bir Garip Orhan Veli’yi sahnelemek var gündemimde. Murathan Mungan’ın, şairin şiirlerini kurgulayarak yazdığı tek kişilik bir oyun.”
Özer’in yaşadığı ciddi sağlık sorununun müsebbibi, yönetmenliğini Sinan Çetin’in yaptığı ‘İstasyon’ filminin çekimindeki iş kazası.
Oyuncu, ayağındaki parçalı kırıktan oluşan ödemden kurtulmak için yapılan oksijen tedavisinde fenalaşınca yoğun bakıma alınmıştı.
Özer, taburcu olurken Çetin’in kendisine sigorta yaptırmadığından, hastanenin 80 bin TL’lik faturayı 40 bin TL borcu üstlenmeyip, “Cem, o sahnede dublör istemedi, ayağı kırılınca film yarıda kaldı, ben de mağdur oldum” diyerek ödemediği parayı cebinden verdiğinden dert yanmıştı.
Bunu gündeme getirince, o süreçte yapımcı Çetin’le yaşadıklarını, yazılmamak kaydıyla anlatıp, konuyu  şöyle noktaladı:
“Sinan Çetin hakkında dava açıyorum, o yüzden bundan sonrasını hukuka emanet   ediyorum.”  

EFSANE OYUN, YENİ KADROYLA SAHNEDE

Tiyatro dünyasının efsane oyunlarından ‘Üçüncü Türden Yakın İlişkiler’, yenilenen metni ve oyuncu kadrosuyla yeniden seyirci karşısına çıktı.
Uğur Uludağ’ın yazıp, yönettiği proje, ilk kez 2001 yılında sahnelenmişti.
İki yıl kapalı gişe oynayan ‘Üçüncü Türden Yakın İlişkiler’in kadrosunda, o zaman şu isimler vardı: Ece Uslu, Murat Akkoyunlu, Hakan Bilgin, Yosi Mizhahi, Deniz Pulaş ve Gülden Avşaroğlu.
Galası, salı akşamı Akatlar Kültür Merkezi’nde yapılan komedinin yeni oyuncuları ise Melissa Yıldırımer, Eren Pekgöz, Can Ceylan, Dilek Dilan Saydut, Aytaç Er ve Merve Bağdatlı oldu.
18 yılda projenin sadece kadrosu değil, komedinin üzerine kurgulandığı ismi de değişti. 2001-2003 arasındaki oyunda espriler, dönemin efsane anchorman’i Reha Muhtar üzerineydi. Uğur Uludağ’ın tekstini güncelleyip, oyuncu kadrosunu yenilediği ‘Üçüncü Türden Yakın İlişkiler’in yenisinde ise hedef tahtasındaki isim, Fatih Altaylı oldu.
Galada, ‘Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz’ oyuncuları ağırlıktaydı.
‘Eşkıya’ ekibinden Turgay Tanülkü, Savaş Özdemir, Sedat Kalkavan, Mert Öğüt, Nihan Taşyürek, Birgen Engin ve Sevil Akı, rol arkadaşları Yunus Emre Yıldırımer’in eşi ve dizinin eski oyuncusu Yıldırımer’e destek için galadaydı. Domuz gribine yakalanan Melissa Yıldırımer, yaptırdığı iğneler sayesinde sahneye çıkabildi.

İREM DERİCİ’NİN SAÇ RENGİNİ DERT EDENLER 

Müzik dünyasının nev-i şahsına münhasır yıldızı İrem Derici, sosyal medyada da sergiliyor bu özelliğini… Twitter’da troll kafasıyla takılan şarkıcının, salı sabahı attığı ilk tweet şu oldu:
“Yarın saçımı platine vurucam. Haber yapmayın gülüm, millet kusacak benden.”
Kadınların saçıyla oynamasının altında sebepler için fikir zikretmek beni aşar, ama bu tweet üzerine yazılanları okumak kolay. Ancak Derici’nin saçına platin vuracak olmasına insanların bu denli kafayı takması, ruh sağlığı uzmanlarının tahlil etmesi gereken bir sorun. Memlekette ilgilenecek onca mesele varken, binlerce insanın şarkıcının saç rengine dert etmesi düşündürücü çünkü…

GÜNÜN SÖZÜ?
“Dün öldü, bugün can veriyor, yarın henüz doğmadı. Zamanı bu açıdan görün ve faydalı iş yapın.” (Bişr-i Hafi)