31 MAYIS 2018 PERŞEMBE – MİLLİYET CADDE – ALİCE

Alişan – Buse Varol çiftinin sahurda çekip, sosyal medya hesaplarında paylaştıkları karpuz yeme yarışmasının videosu olay oldu. Okurlarımızdan biri, “Karpuzlu videonun sebebi belli oldu” notuyla Instagram’da gördüğü şu paylaşımı yolladı bana:

“Yeni yayın döneminde Show TV’de Seda Sayan’dan boşalan kuşakta, Buse Varol-Alişan çifti program yapacak. Programın formatı Alişan’la Çağla Şıkel’in yaptığı gibi olacak.”

Instagram’da, ‘Evlilik ikisine de yaradı’ başlığıyla paylaşılan bilginin doğru olup olmadığını öğrenmek için Alişan’a şöyle bir mesaj attım:

Karpuz yeme şampiyonu, Show TV’ye Buse’yle program yapacağınız doğru mu?

Mesajı okur okumaz arayan Alişan’dan aldığım bilgiler şöyle: Çift, Demet Evgar’la Emre Karayel’in ‘Bir Kadın Bir Erkek’ dizisindeki gibi komik evlilik hallerini, açacakları YouTube kanalında paylaşacak. Karpuzlu video, onun provası…

Alişan’la eşnin Show TV’de program yapacakları bilgisi doğru değil. Çünkü Varol’un tek başına program yapması söz konusu… Birkaç güne kadar netleşecek bu konu…

İşin olmaması halinde Alişan’la eşi, birlikte program yapma tekliflerini değerlendirecek.

Çift, TV programından önce aldıkları reklam teklifini değerlendirdi ve kamera karşısına geçti. Hangi kurumun reklamında oynadıklarını da öğrendim. Alişan, “Vereceğim iftarda bunu açıklayacağız. O yüzden kurumu yazmazsan sevinirim” dedi.

Söz verdiğim için, marka yazamıyorum, ama şu kadarını belirteyim; çiftin ilk reklam filmi, mobilyalarını yenilemek ve yeni yuva kurmak isteyenlerin uğrak yerlerinden birinin tanıtımı…

‘ŞEVKAT YERİMDAR’I TEFE TÜFE BİTİRDİ

FOX’ta yayınlanan ‘Şevkat Yerimdar’ izleyicilerinden e-postama ve sosyal medya hesaplarıma gelen ‘dizinin final mi yoksa sezon finali mi’ yapacağı sorularını yayıncı ve yapımcı kuruluşun yetkililerine iletip, aldığım yanıtı yazmıştım.

20 Mart 2018 tarihli Alice’de, dizinin 30 Mart’ta ‘sezon finali’ yapacağını, yeni bölümlerinin ise yazın başlayacağını duyurmuştum.

‘Şevkat Yerimdar’la ilgili FOX’un basına servis ettiği program içeriğinde olduğu gibi, ekrana getirildiğinde de dizinin ‘sezon finali’ yaptığı yazıldı. Aradan geçen iki ayda projenin akıbeti hakkında aldığım bilginin doğru olup olmadığını teyit etmek için yaptığım araştırmanın sonucu şu:

FOX ekranında ‘sezon finali’ yapan ‘Şevkat Yerimdar’, reyting canavarına değil, TEFE TÜFE’ye yenildi.

Nasıl mı?

Öğrendiğim kadarıyla, yapımcıyla kanal arasındaki sözleşme uyarınca Limon Yapım, yeni bölümlere TEFE – TÜFE’nin yıllık ortalama  oranında zam istedi. Kanal

yönetimi ise,

TV piyasasında değişen koşulları örnek gösterip, Hayri Aslan’a ‘Şevkat Yerimdar’ı mevcut fiyatla devam ettirebileceğini bildirince, ‘final’ bile yapamadan FOX’taki macerası bitti.

‘EMEK HIRSIZI VAR’ DİYEN EMEK HIRSIZI!

Atatürk Havalimanı Dış Hatlar Terminali’nin çıkışında, gazeteden gelecek otomobili bekliyorum. Arkamda havalimanı taksileri, önümde  alana yolcu getirip, boş dönmek istemeyen taksiler kuyrukta… Dört taksiden üçünün, ‘Emek hırsızlığına son’ yazıyor camlarında.

İstanbul Taksiciler Esnaf Odası’nın UBER’e karşı başlattığı eylemin sloganını taksilerin camına asmak kolay. Asıl mesele, bu sloganı içselleştirebilmekte.

Camlarına astıkları yazılarla UBER’cileri, ekmek ve emek hırsızlığıyla suçlayan taksiciler, maalesef aynı emek hırsızlığını havalimanı taksilerine yapıyor, hem de yıllardır.

GÜNÜN SÖZÜ

Bana bir ön yargı verin, dünyayı yerinden oynatayım. (Gabriel G. Marquez)