MİLLİYET  – 8 AĞUSTOS 2016 PAZARTESİ  –  ALİCE

2,w=993,q=high,c=0-6.bildGeorgetown Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü Profesörü Charles King’in yazdığı “Pera Palas’ta Gece Yarısı – Modern İstanbul’un Doğuşu” adlı kitabı okuyorum şu aralar.
Charles King, Türklerin Ermenilere karşı soykırım yaptığını ısrarla yazan biri… Bize karşı en küçük bir sempatisi yok yani…
2,w=993,q=high,c=0-7.bildBöyle bir yazardan toprakları işgal altındaki Osmanlı’nın son günlerinde, Atatürk ve silah arkadaşlarının önderliğinde bir halkın iman gücüyle dünyanın en güçlü orduları karşısında kazandıkları zaferleri okumak çok keyifli.
Hele hele de bugünlerde… Milyonlarca Türk gibi ben de Kurtuluş Savaşı ve Çanakkale Destanı’nı kitaplardan okudum.
Charles King’in kitabını okurken  15 Temmuz’un manasını daha iyi anladım.
unnamed-1015 Temmuz gecesi “Darbeye dur” demek için sokağa çıkıp kendilerini tankların, mermilerin önüne atanlar,  günlerdir meydanlarda nöbet tutanlar da ataları gibi tarih yazdı. Sadece Türkiye değil, dünya da bunu tanık oldu.
Türk halkının yazdığı “Demokrasi Destanı” Yenikapı’daki “Demokrasi ve Şehitler Mitingi”yle taçlandı. Müthiş Ağustos sıcağına rağmen milyonlarca insan o güneşin altında saatlerce coşkuyla bayrak salladı. Çok miting gördüm böylesine kalabalık böylesine toplumun her kesiminden her fikirden insanın aynı ideal uğruna el ele verip tek yumruk olduğu mitinge ilk kez tanık oldum. Türk olmaktan bir kez daha gurur duydum.

This handout picture taken and released by the Turkey's Presidential Press Service on August 7, 2016 at Yenikapi district of Istanbul shows Turkish President Recep Tayyip Erdogan (L) shaking hands with the Nationalist Movement Party (MHP) leader Devlet Bahceli (2L) as Turkish Prime Minister Binali Yildirim (R) stands before attending a rally held to protest against the July 15 failed coup. Hundreds of thousands of people gathered in Istanbul today for a pro-democracy rally organised by the ruling party, bringing to an end three weeks of demonstrations in support of President Recep Tayyip Erdogan after last month's failed coup. / AFP PHOTO / TURKISH PRESIDENTIAL PRESS OFFICE / STR / RESTRICTED TO EDITORIAL USE - MANDATORY CREDIT "AFP PHOTO / TURKEY'S PRESIDENTIAL PRESS SERVICE " - NO MARKETING - NO ADVERTISING CAMPAIGNS - DISTRIBUTED AS A SERVICE TO CLIENTS
Muhalefet liderleri, Genelkurmay Başkanı, Başbakan ve Cumhurbaşkanı’nı aynı kürdüde buluşturan miting, yapıldığı yer gibi Türkiye’nin önüne yeni bir kapı açtı.
Türkiye, bu birlik ve beraberliği bozmadıkça değil FETÖ’nün askerleri, yeni bir “Haçlı Seferi” bile bir şey yapamaz bize…
Yenikapı, Türkiye için yeni bir milattır. Bu fırsatı heba etmemek lazım.

 

ÜNLÜLERİN ÇOĞU MİTİNGE KATILDI

AYLA ÇELİK, MUSTAFA SANDAL, GÜLBEN ERGEN, NÜKHET DURU...
AYLA ÇELİK, MUSTAFA SANDAL, GÜLBEN ERGEN, NÜKHET DURU…

Toplumun her kesiminden olduğu gibi şov dünyasından da sağcısından solcusuna birçok ünlü katıldı mitinge.
Yenikapı’ya müzik yapımcısı Polat Yağcı’nın ünlüler için Kuruçeşme’den kaldırdığı tekneyle gittim.
Bazı ünlüler DMC Genel Müdürü Samsun Demir’in kaldırdığı tekneyle gitti, kimi başka araçlarla.
Teknede ve alanda gördüğüm ünlüleri yazsam yerim yetmez.

 

 KEREM GÖĞÜŞ - WİLMA ELLES, BERGÜZAR KOREL - HALİT ERGENÇ, BURAK SAĞYAŞAR VE HATİCE ŞENDİL...

KEREM GÖĞÜŞ – WİLMA ELLES, BERGÜZAR KOREL – HALİT ERGENÇ, BURAK SAĞYAŞAR VE HATİCE ŞENDİL, KARI – KOCA EL ELE MİTİNGE…

Bergüzar Korel – Halit Ergenç, Hatice Şendil – Burak Sağyaşar, Wilma Elles’le Kerem Göğüş gibi karı – koca gelenler de vardı, İbrahim Tatlıses ve Zerrin Özer gibi mazeret üretmeyenler de… 7 Ağustos Bergüzar Korel’le Halit Ergenç’in evlilik yıldönümüydü. Çift, yedinci evlilik yıldönümlerini “Demokrasi ve Şehitler Mitingi”nde karşıladı.
Türkiye’nin tek yürek olduğu mitinge katılmayan ünlüler de vardı.

KENAN DOĞULU, YAVUZ BİNGÖL, MUSTAFA VE YILMAZ ERDOĞAN...
KENAN DOĞULU, YAVUZ BİNGÖL, MUSTAFA VE YILMAZ ERDOĞAN…

İstanbul’da çalışan 3  Kongolu’nun bile geldiği “Demokrasi ve Şehitler Mitingi’ne onların niye gelmediğini bilmiyorum.
Şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonra da bu millete dizi, şarkı, film yapıp para kazanacaklarına göre umarım vardır geçerli mazeretleri.
Halit Ergenç, Bergüzar Korel, Gülben Ergen, Nilgün Belgün mitinge katılmalarına rağmen onlar için hala sosyal medyada eleştiri yapılıyorsa, gelmeyenlerin vay haline… Azeri şarkıcı Röya bile miting için Bakü’den günü birliğine İstanbul’a geldiği halde, Yenikapı’ya teşrif etmeyenlerin bundan sonra işleri zor valla.

SURVIVOR 2016'NIN YILDIZLARI NAGİHAN AKDERE VE SEMİH ÖZTÜRK...
SURVIVOR 2016’NIN YILDIZLARI NAGİHAN AKDERE VE SEMİH ÖZTÜRK…

Şov dünyasında aynı fotoğraf karesine girmekten imtina eden birbirine küs ünlüleri gördüm aynı podyumda. Atatürk gibi “Söz konusu vatansa gerisi teferruattır” diyerek yan yana oturuyorlar, birlikte bayrak sallıyorlardı.
Vatan, millet, bayrak, cumhuriyet, demokrasi ve laiklik için el ele verenlerle, bunu “şov” olarak gören ünlüleri milletin artık aynı kefeye koyacağını sanmam.

İSTANBUL'DA İŞ YAPTIKLARINI SÖYLEYEN ÜÇ KONGOLU, RACHİD, CARİNE VE JEREMİE MAKA DA MİTİNGİ KATILANLAR ARASINDAYDI...
İSTANBUL’DA İŞ YAPTIKLARINI SÖYLEYEN ÜÇ KONGOLU, RACHİD, CARİNE VE JEREMİE MAKA DA MİTİNGİ KATILANLAR ARASINDAYDI…

unnamed-11unnamed-8unnamed