MİLLİYET – 27 ŞUBAT 2016 CUMARTESİ  –  ALİCE

unnamed-6TRT 1, 29 Şubat Pazartesi akşamından itibaren ana haberde sunucu değişikliğine gidecek. Hayli zamandır TRT 1’in ana haberlerini Seval Çöpür sunuyordu. Son zamanlarda TRT’de yaşanan değişimden TRT 1 Ana Haber de payını aldı.

TRT yönetimi, TRT 1’in ana haberlerini sunma görevini kurumun tecrübeli spikerlerinden Zafer Kiraz ile halen Kanal 24’ün haberlerini sunan Işıl Açıkkar’a verdi. Hafta içi her akşam 19.15’te başlayacak TRT 1 Ana Haber’i Zafer Kiraz Ankara’dan, hafta sonları ise Işıl Açıkkar İstanbul’dan sunacak.

SURİYELİLERİN DRAMI ‘KÖRDÜĞÜM’ DİZİSİNDE  

unnamed-1

FOX’ta yayınlanan “Kördüğüm” dizisinin bu haftaki bölümünde Suriyeli mültecilerin dramı vardı. Yapımcılığını Endemol Shine Türkiye’nin üstlendiği, İbrahim Çelikkol, Belçim Bilgin ve Alican Yücesoy’un başrollerini paylaştığı dizide bir şekilde hepimizi ilgilendiren bir konuya dikkat çekilmiş olması önemli.

İzlememiş olanlar için konunun dizide nasıl ele alındığını kısaca aktarmakta yarar var. Dizinin sekizinci bölümünde Suriyelilerin dramı şöyle işlendi:

Kaan’ın dedesi Hasan ve eşi Hacer, market alışverişinden dönüşte, kucağında çocuğuyla sokakta perişan Suriyeli bir kadın görür. Hasan, Kaan için aldığı bisküvi ve gofretleri Suriyeli çocuğa verip, evine gider. Bir süre sonra çiftin kapısı çalar. Açtıklarında karşılarında Suriyeli o kadın ve iki çocuğu vardır.

Bebeği çok hasta olan kadın, yardım etmesi için Hasan’ın ellerine sarılır. Bebeğin ateşler içinde yandığını gören Hasan, onu hemen hastaneye götürüp tedavi ettirir ve evinin kapısını açar.

Ali Nejat da bu drama duyarsız kalmaz ve aileye oturacakları bir ev tutmaları için destek sağlar.

unnamed

Dizideki Suriyeli iki çocuklu mülteci kadını, İstanbul’daki cast ajanslarının birine kayıtlı Suriyeli oyuncu Wassan Michel Foldiova oynadı. Savaş yüzünden ülkelerini terk etmek zorunda kalan milyonlarca insanın yaşadıkları sorunların reytingi yüksek dizilerde ele alınması toplumda farkındalık yaratma adına takdire şayan bir adımdı.

 

AVNİ AKER’DE KIRMIZI GECE!

unnamed-3

Ziraat Türkiye Kupası’nda çoktan havlu atan Trabzonspor’un Süper Lig’de de yüzü gülmüyordu. Geçen hafta Galatasaray maçında Deniz Ateş Bitnel yanlış yönetimiyle hem hakemliğini bitirdi, hem de Trabzonspor’un Süper Lig’deki ümidini…

Trabzonspor, Bitnel’in gösterdiği kırmızı kartlar yüzünden bu akşam dört önemli oyuncusundan yoksun çıkacak Avni Aker’de Osmanlıspor karşısına.

Galatasaray maçında Bitnel’e kırmızı kart gösterdiği için hakem mağdurlarının kahramanı haline gelen Salih Dursun, bu akşam sahada olmayacak. Ancak Trabzonspor taraftarları Salih Dursun tişörtlerini giyip maça gelecek.

Trabzonspor yönetimi, Avni Aker’in tribünleri dolsun diye maç biletlerini sembolik tuttu ve her seyirciye kırmızı kart dağıtma kararı aldı. Trabzonspor taraftarları, Trabzon’un plakası olan maçın 61’inci dakikasında, futboldaki adaletsizliğe dur demek için kartlarını çıkarıp tribünleri kıpkırmızı yapacak. Ben de maçta olacağım ve izlenimlerini pazartesi yazacağım.

GÜNÜN SÖZÜ

“Belki yağmura da gerek kalmazdı, insanlar bu kadar kirli olmasaydı.”