MİLLİYET – 12 ŞUBAT 2016 CUMA  –  ALİCE

unnamed

Hayatı boyunca gazetecilik dışında bir iş yapmayan biri olarak, basının güven endeksi her zaman ilgimi çekmiştir. Bu amaçla yapılan ve kamuoyu ile paylaşılan anketleri yakından izlerim. Türk halkının Türk basınına olan güveninin her geçen yıl azalmasını da üzülerek takip ederim.
Dün FOX’ta İsmail Küçükkaya’nın programında gördüğüm bir tablo beni sevindirdi ama bir o kadar da şaşırttı. Türkiye’nin en güvenilen 10 ismi şöyleydi:
Uğur Dündar, Fatih Terim, Acun Ilıcalı, Kıvanç Tatlıtuğ, Ahmet Hakan Coşkun, Yılmaz Özdil, Aziz Yıldırım, Cem Yılmaz, Ahmet Kural ve İsmail Küçükkaya. 
Gezici’nin 38 il ve 89 ilçede 4.860 denekle yaptığı anketteki isimlere hiçbir itirazım yok. Kutluyorum ilk 10’a girenleri…
Bu liste şu açıdan şaşırttı beni:
Ana haber bültenleri arasında çoğu kez açık ara birinci çıkan FOX’un anchorman’i Fatih Portakal’ın 16’ncı, Beyaz’ın 30’uncu olduğu ilk 10’a Murat Cemcir’siz iş yapmayan Ahmet Kural’ın tek başına girmesi ve listenin yarısının basın mensubu çıkması…
Basınına güvenmeyen halkın, “Türkiye’de en güvendiğiniz isimler kimler?” diye sorulunca aklına gelen iki isimden birinin basın mensubu olması ilginç değil mi?

HELİN AVŞAR’IN KIZILAY DEFİLESİNDEN NOTLAR 


Aşkın Kapışmak Akademi’nin sosyal sorumluluk projesi kapsamında Kızılay yararına Conrad Otel’de düzenlenen Helin Avşar defilesinin baş mankeni “Kurtlar Vadisi Pusu”daki “Avukat Leyla” karakteriyle yıldızı parlayan Çiğdem Batur’du.
Batur’un siyah bir kıyafetle açılışını yaptığı defilede Helin Avşar’ın tasarımları sergilendi. 30 kıyafet defile sonunda açık artırmayla satıldı. Her kıyafet için açılışın 10 bin liradan başladığı gecede Kızılay’a 1 milyon 450 bin lira kaldı.
Gecenin kârlılarından biri de Hülya Avşar’dı. Siyah bir kıyafetin açık artırmasına katılan Avşar’la İzmirli işadamı Adem Şimşek kapıştı. Kıyafet 75 bin lirayla Şimşek’te kaldı. Şimşek’in kıyafeti hediye ettiği Avşar’ın, “Seni fena kazıklamış olduk” demesi herkesi güldürdü.
Kızılay’ın Helin Avşar’a vereceği şilti almak için sahneye çıkan Hülya Avşar’la kızı Zehra Çilingiroğlu’nun ayakkabı tercihleri dikkatimi çekti.
Anne – kız, Kaya Çilingiroğlu’nun da izleyiciler arasında olduğu defileye gelmeden önce, ne tür ayakkabı giyeceklerini konuştular mı bilmiyorum. Ama gördüğüm o ki 18 yaşındaki Zehra boy olarak şimdiden Hülya Avşar’a fark attı. Anne topuklu, kızı topuksuz ayakkabı giydiği halde Zehra bir tık uzundu. Zehra da topuklu giyseydi fark daha da artardı.

GÜNÜN SÖZÜ
Öyle bir sihirbazdın ki; beni bile kaybettin. (Cemal Süreya)