MİLLİYET CADDE – 15 MART 2015 PAZAR  –  ALİCE

Son anda tarihinde bir değişiklik olmazsa 23 Mart’ta yeni bir program başlayacak Show TV’de. Özge Ulusoy’un sunacağı programın adı ‘Bugün Yıldız Benim’… Hafta içi her gün gündüz kuşağında canlı yayınlanacak program, müzik, moda ve sohbet dolu bir yarışma…
‘Bugün Yıldız Benim’in jüri koltuğunda ise modacı Hakan Akkaya, ünlü müzisyen Asım Ekren’in müzisyen oğlu Mert Ekren ve Songül Karlı oturacak.
Bir süredir Uğur Arslan’la birlikte sundukları programla Show TV’ye iyi reyting kazandıran Seda Sayan’ın bu yarışmaya, sunucularına ve iki jüri üyesine bir itirazı olacağını sanmam.
Ancak söz konusu Songül Karlı olunca iş değişir.
Çünkü Karlı, FOX’taki partneri Uğur Arslan, Seda Sayan’la Show TV’de evlilik programı yapmaya başlayınca, şarkıcı hakkında sert açıklamalarda bulunmuştu. Benim tanıdığım Seda Sayan, kendisi için “Onun sonu Flash TV” diyen Karlı’nın ‘Gündüz kuşağı kraliçesi’ olduğu kanalda program yapmasına izin vermez.

GÖZÜNÜN ÖNÜNDE GİTTİ AYAKKABILAR

Camide ayakkabı çalınması komedi filmlerine bile konu olan eski bir sorun.
Ayakkabıları çalınan Alişan olunca daha da eğlenceli hale geliyor konu.
Cuma namazını kılmak için  gittiği caminin çıkışında ayakkabılarının yerinde yeller estiğini gören şarkıcı, aramadık yer bırakmadı, ama boşuna… Şarkıcı Ataköy 5. Kısım’daki caminin görevlilerine durumu bildirdi.
Alişan, caminin giriş  çıkış ve ayakkabıların konulduğu yerin kamera kayıtlarını izledi ve hırsızın kim olduğunu tespit etti. Hırsızlık anının güvenlik kayıtlarını ben de izledim. Alişan’ın ayakkabıları gözünün önünde çalınırken farkına varamaması ayakkabısız kalınca da camide çaresiz kalması ilginçti.

‘ALABORA AŞK’ BÖYLE BİR ŞEY

Oyuncu Mustafa Alabora’nın hayatını anlattığı ‘İşim Gücüm Yaşamak’ adlı kitabı bir solukta okudum. Çünkü Sevecen Tunç’un kaleme aldığı ‘Mustafa Alabora Kitabı’ benim sevdiğim türdendi. Nehir söyleşi türündeki kitapta Alabora’nın hayatına dair anlattığı çarpıcı çok şey var.
“İlk görüşte aşk” deyince hepimizin aklına gelen şey, üç aşağı beş yukarı aynıdır. “İlk görüşte aşk”ın Alabora versiyonu ise bambaşka… İşte Alabora’nın Ayşenur Bahçekapılı’yla yaptığı evliliğin hikayesi:
“1989’un ilk aylarıydı. Müjdat Gezen, Ayşen Gruda, Uğur Yücel, İlyas Salman ve daha birkaç kişi Fenerbahçe Belvü’de program yapıyorlar. Müjdat beni davet etti. Ben de eski milli basketbolculardan Ali Kazaz’la gittim. Savaşlar da (Dinçel) orada başka masada oturuyor ve yanlarında çok hoş bir kadın var. Ali Abi’ye, ben o masaya gidiyorum dedim. ‘Yok’ dedi. Ya niye gitmemeyim ki? Savaş arkadaşım. Ayrıca o kızla da zaten evleneceğim. Gittim, tanıştım, sonra da oradan hep beraber Lalezar’a gittik. Lalezar’da ona evlenmek istediğimi söyledim. Çok şaşırdı
kız. Ani; ama hoştu evlenme teklifim:
Önce arkadaşım, sonra sevgilim, sonra da karım ol dedim. 4 – 5 ay sonra da evlendik. Dudakları ve dişleri çok güzeldi. Bir de sahnede alaturka okunuyor, o da eşlik ediyordu. Duruşu, tavrı çok hoşuma gitmişti.”
Alabora, 2007 yılbaşından bu yana da PR’cı Banu Zeytinoğlu’yla birlikte. Alabora’nın onunla tanışması da şöyle:
“Banu’yla biz, 2007 yılbaşından önce tanıştık. Haldun Dormen, her yılbaşında kalabalık bir arkadaş grubuyla yurt dışına çıkar. Haldun; kız kardeşi Güler Yiğit eşi, Göksel Kortay, Nedret Güvenç eşi ve Gül Sunal.
Prag’a vardık bir de baktım Gül Sunal ve Banu şehri dolaşmaya başladık.
Dolaşırken kaynaştık. Dönerken uçakta biraz fazla içmişiz. Hafiften kur yapmaya başlamışım. Banu anlattı sonra. Cep telefonu kullanmıyorum ya; evin numarasını vermişim Banu’ya. Beni arasana gibisinden bir şeyler söylemişim. O aramadı, ama ben aradım. 16 Mart’ta Çiçek Bar’da doğum günüme davet ettim. Orada çaktırmadan Memet Ali’ye, oğlum bu hanımı sana cici anne olarak alayım mı diye sordum. ‘Olmaz! Önce sen değişmeye hazır mısın onu söyle baba?’ dedi.
Ele avuca sığmaz bir adamdım ben. Ama hazırmışım demek ki! Banu beni durulttu! Ortak dostumuz olan Sinan Özer, ‘Sen, vahşi hayvan terbiyecisin’ der.
Aslında Banu’nun doğum gününde (4 Nisan) başladı ilişkimiz. Banuş, ‘Aldığım en şahane doğum günü hediyesi sensin’ der hep.”