MİLLİYET TV – 21 ŞUBAT 2015 CUMARTESİ  –  ALİCE

sophieBu sezonun dizilerinden en yüksek reyting alan hangisi?
Star TV’de yayınlanan “Paramparça”.
Başrollerini Erkan Petekkaya’yla Nurgül Yeşilçay’ın paylaştığı dizinin    konusu ne?
Zengin bir adamla, fakir bir kadının kızları doğum sırasında karışır.
Zenginin kızı fakir ailede, fakirin kızı zengin ailede büyür.
Zenginlerin kızı  trafik kazasında yaralanınca o ailenin biyolojik çocuğu olmadığı anlaşılır.
Gerçek ortaya çıkınca fakir ailedeki kız, kendisini büyüteni değil, zengini seçer. Hikayeyi senaristler yazınca böyle de, peki gerçek hayatta nasıl oluyor bu?
İşte size Fransa’dan bir örnek:
20 yıl önce Cannes’daki bir klinikte iki bebek karıştırıldı.
Oğlumdan biliyorum, sezaryenle dünyaya gelen çocukların çoğu sarılık olur, o yüzden de doğar doğmaz küveze kondu.
Cannes’da da öyle oldu.
Sarılık tedavisi için aynı küveze  konan bebekler yanlış ailelere   verildi ve gerçek çocuklar 10 yaşına  gelince anlaşıldı.
DNA testi yaptırınca
Çünkü kızın babasına hiç mi hiç  benzemediği görülünce aile DNA   testi yaptırdı.
Yapılan test sonunda kızı büyütenlerin gerçek ailesi olmadığı ortaya çıktı ve konu mahkemeye intikal etti.
Yıllarca süren dava sonunda diğer aile de bulundu.
Şayet hayat, Star TV’de yayınlanan “Paramparça”daki gibi olsaydı, mahkemenin verdiği karar doğrultusunda çocuklar, gerçek ailelerine kavuşmuş olacaktı. Ancak Fransa’nın “Paramparça”sında gerçek hiç de öyle olmadı.
Hayli uzun süren dava sonunda mahkeme, çocukların istemesi halinde değiş – tokuş yapabilecekleri kararına vardı.
Ancak ne küvezde karıştırılan çocuklar ne de onları gerçek çocukları gibi büyüten aileler değiş – tokuşa yanaştı.
Çocuklar gerçek aileleriyle tanışmalarına rağmen yaşadıkları aileyi değiştirmedi. Ailelerin klinik hakkında açtığı  12 milyon euroluk tazminat davası ise şöyle sonuçlandı:
Mahkeme, bebekleri karıştıran kliniği, kızlara ve ailelere toplam 1 milyon 88 bin euro tazminat ödemeye mahkum etti.

Ten rengi farklı, saçı uzun
IL11_Societe_Echange01Annelerden Sophie Serrano, küvezden gelen bebeğin ten ve saç renginin kendisine benzemediğini, üstelik saçlarının bu kadar kısa sürede nasıl uzadığına dair itiraz ettiğinde hemşirenin, “Hiç meraklanmayın, ışık altında oluyor böyle farklılıklar” diyerek konuyu geçiştirdiğini, çevrelerindeki insanların da sürekli “Bu çocuk size hiç benzemiyor. Postacıdan mı?” diye alay ettiklerini açıkladı.
Çocukları karıştırılan ailelerden biri suskunluğu tercih ederken basına konuşan anne Sophie Serrano, “Hiçbir şey beni Manon’dan ayıramaz. Birbirimizi kaybedeceğiz diye çok korktuk. Aynı aileden olduğumuzu hissetmek için kan bağına ihtiyacımız yok” dedi.

Baba olmak üzereyken gerçek annesini tanıdı
Birkaç gün önce belgesel kanallarının birinde izledim böyle bir durumu.
Çocuk istemeyip kendisini terk eden sevgilisinden 18 yaşında hamile kalıp, ailesi tarafından da reddedilince doğurduğu bebeği, çocukları olmayan bir aileye evlatlık veren anne, yıllar sonra kayıp çocukları aileleriyle kavuşturan bir yapımcıya başvurdu.
Televizyoncu da evlenip, baba olmak üzere olan çocuğu buldu. Aileler kameralar karşısında bir araya geldi. Gözyaşları sel olup aktı, biyolojik annesiyle tanışmaktan yana acayip mutlu oldu adam, ama kendisini büyüten aileyle yaşamayı tercih etti.

‘Ailemden ayrılacağım diye çok korktum’
Çocukken kıvır kıvır olan saçları zamanla annesi gibi düzleşen Manon Serrano ise şunları söyledi:
“Bir kız çocuğu böyle bir şeyi öğrendiğinde ne hissedebilir ki? Bir anda kendinizi biyolojik anneniz olan, ama size tamamen yabancı bir kadının karşısında hissediyorsunuz. Ailemden, annemden, hayatımdan ayrılmak zorunda kalacağım diye çok korktum.”

PUTİN’İN KIRDIĞI KALEM NEREDE?

Ukrayna ile Rusya arasındaki savaşı sona erdirecek barış görüşmelerinin en ilginç karelerinden biri Putin’in sıkıntıdan elindeki yeşil kurşun kalemi kırmasıydı. Habertürk TV, bu haberi Putin’in kalemi kırdığı fotoğraf eşliğinde verdi, ama ortada kalem falan yoktu. Çünkü o esnada Habertürk’ün ekranında üst üste üç sıra yazı vardı. O yazıları kaldırıp, habere konu ayrıntıyı göstermedikten sonra o haberi verme daha iyi!