MİLLİYET – 3 KASIM 2014 PAZARTESİ  –  ALİCE

images“Türk Sineması’nın Sultanı” “Türkan Şoray”, “Çözüm süreci”nin  “Akil insanları”ndan biri değil, ama o da artık bir “Akil insan”. Üstelik Türkiye’den sadece Türkan Şoray’ı “akil insan” seçenler Japonlar… Merkezi Tokyo’da olan Ashinaga, 40 yıldır sadece yetim çocuklara yardım eli uzatan bir  vakıf. Burs verdiği öğrenciler arasında Japonya’nın bugünkü Eğitim Bakanı Hakubun Shimora gibi ünlüler de olan kurumun yeni hedefi Afrika’daki yetimler.
1999 depreminden sonra Türkiye’ye de yardım elini uzatan ve halen yetim bir depremzedeyi Japonya’da üniversitede okutan Ashinaga, Afrika projesi için dünyadan 100  kişiyi “Akil insan” seçti.
Ashinaga’nın Genel Sekreteri Kazuhiko Yoshida,  Taksim Divan Oteli’ndeki toplantıda, Türkiye dahil 12 Avrupa ülkesinden 23 yönetici, akademisyen ve sanatçıyı “Akil insan” seçtiklerini, Türkiye’de sevilen bir sanatçı olduğu için Türkan Şoray’ı tercih ettiklerini açıkladı.
Yoshida ayrıca, Japonya’da çok sevilen Amerikan romanı “Uzun Bacaklı Baba”nın (Daddy-Long-Legs) 100’üncü yıldönümü nedeniyle bu yıl dünyadan 100 kişiyi “Akil insan” yaptıklarını söyledi ve ekledi:
“100 ‘Akil insan’ı Haziran 2015’te Washington’da bir araya getireceğiz ve onların önerileri doğrultusunda ebeveynlerini kaybetmiş 49 Afrikalı çocuğun eğitim desteğine başlayacağız.”
İtalyan tenor Andrea Bocelli, Fransız aktrist Catherine Deneuve ve  İrlanda’lı U2’nun solisti Bono’nun aralarında bulunduğu 100 “Akil insan”ndan biri olarak kendisini seçtikleri için Ashinaga’ya teşekkür eden Türkan Şoray ise şunları söyledi:
“Dünyanın neresinde olursa olsun çocuklarla ilgili projeler beni hep duygulandırır. Söz konusu yetim çocuklar olunca duyarlılığım daha da artar. Bir çocuğun bile yüzünü güldürmenin beni ne kadar mutlu edeceğini anlatamam. Proje sadece Afrikalı çocukları kapsasa da, Türkiye’den en azından Soma’daki maden kazasından sonra yetim kalan çocukların da dahil edilmesi konusunu gündeme getireceğim  ABD’deki toplantıda.”

TAKIMIN HOCASI MISIN YOKSA SEYİRCİSİ Mİ?

Trabzonspor’un Teknik Direktörü Vahid Halilhodzic, takımının puan kaybettiği her maçtan sonra öyle açıklamalar yapıyor ki, Trabzonspor’u çalıştıran ve sahaya çıkacak 11’i belirleyen o değil de başkası sanki! Yerli hocalar takıma transfer istediğinde onlara , “Para yok” diyen yönetim, Halilhodzic’in istediği futbolcuları aldı, ama  takımın hali ortada.
Hala kalkmış, “8 maçta 6  beraberlik aldık. Beraberlikler çekilmez hale geldi” diyor.
Her fırsatta, kariyeri ve aldığı cazip tekliflerle caka satan Halilhodzic, her maçtan sonra taraftarlar ya da futbol yorumcuları gibi konuşacağına “Karadeniz Fırtınası”nı yeniden estir de birlikte hava atalım insanlara…
Kurtlar Vadisi Pusu”nun şu özlü sözünü kimse söylemedi mi sana?
“Sonunu düşünen kahraman olamaz” Vahid Hoca!
Beraberliğe kafadan razı, galibiyet için riski göze alamayan korkak futbol yakışmıyor Trabzonspor’a…

AĞZINIZA SAĞLIK!

Derbi öncesi Fenerbahçe kaptanı Emre Belözoğlu, “Bu maçı kazanan takım şampiyon olur, kaybeden şampiyonluktan kopar” yorumunda bulunanlar için alkışlanacak bir laf etti:
“Ülkemizde futbol adına çok cahil insan var.”
“Unutursam Fısılda” filmi 29 Ekim’de vizyona giren Çağan Irmak’ın, Milliyet Pazar’dan Güliz Arslan’a yaptığı şu açıklama da alkışı hak eden türdendi:
“Abartmayın, alt tarafı bir film.”

GÜNÜN SÖZÜ
“Gönülsüze her şey zor gelir.”