MİLLİYET TV – 14 HAZİRAN 2014 CUMARTESİ  –  ALİCE

Antalya Büyükşehir’e yeniden belediye başkanı olan Menderes Türel’in ilk icraatı, Mustafa Akaydın döneminde başlayan “Antalya Televizyon Ödülleri”ni kaldırmak oldu…
Türel, gerekçesi ne olursa olsun, “Antalya Televizyon Ödülleri”ne yazık etti.
Magazinciliğe başladığım günden bu yana fırsat buldukça takip ettiğim “Altın Portakal”ın 50 yılda yarattığı efekti, “Antalya Televizyon Ödülleri” birkaç yılda yaratmayı başardı.
Çünkü dünyada Türk dizilerinin yıldızının parladığı bir dönemde “Antalya Televizyon Ödülleri”, sektörü taçlandıran bir platformdu…
Türel’in “Antalya’ya bir katkısı yoktu” deyip, “5. Antalya Televizyon Ödülleri”ni kaldırdığı günden bu yana gittiğim her ödül töreninde karşılaştığım televizyoncuların söylediği şey aynı:
“Yazık oldu Antalya Televizyon Ödülleri’ne… TV sektörünün her yıl iple çektiği ve ciddiye aldığı tek yarışmaydı Antalya Televizyon Ödülleri. Bir şekilde devam ettirmek mümkün değil mi?İstanbul’daki, ‘Geceye katıl, ödülünü al’ organizasyonlarını gördükçe ‘Antalya Televizyon Ödülleri’nin nasıl bir boşluğu doldurduğu çıplak gerçek gibi çıkıyor açığa.”
Antalya Büyükşehir Belediyesi Başkanı Menderes Türel’in şiddetle karşı çıktığı bir yarışmayı Antalya’da sürdürmek olanaksız…
Ancak başka bir şehirde, başka bir isim altında devam ettirmek mümkün “Televizyon Ödülleri”ni…
Yeter ki televizyon sektörü sahip çıksın böyle bir projeye…
İşin bir diğer düşündürücü yanı da şu:
Her yıl yaklaşık 2.5 milyar dolarlık reklam pastasını hüpleten televizyon dünyası, her sezon dizilere birkaç milyar dolar harcayan dizi sektörü ve dizi ihracatından yılda 150 milyon dolar kazanmakla övünen Türkiye, sahip çıkmadı ya da çıkamadı böyle bir yarışmaya…

ÖZGE UZUN’UN YAZISI

Milliyet TV’de şimdiye kadar onlarca ünlüye “Konuk Yazar” olarak yer verdik… Hepsinin yazdıkları da “Milliyet TV’ye özel”di… İlk kez bu hafta, bize özel olmayan bir yazıya yer verdik… Çünkü Özge Uzun’un bir kadın platformu için kaleme aldığı satırlar beni acayip etkiledi… Uzun’un oğlu Dağhan’la ayrılırken hissettiklerini okuyup da ağlamamak mümkün mü?

BIYIKLARIN SIRRI!

Gamze Karaman’la Suada’daki “5. Quality Ödül Töreni”nde sunuculuk yapan Vatan Şaşmaz’ın, neden bıyık bıraktığını soranlara verdiği yanıt yeterince aydınlatıcı değildi. “Yeni bir proje için bıyık bıraktım” diyen Şaşmaz’a sordum, neymiş o proje diye? Sunucu, TRT 1’de yayınlanacak dört bölümlük mini dizideki rolü için bıyık bıraktığını söyledi.
Çok geçmeden Yavuz Seçkin’le karşılaştım. Baktım o da ilginç bir bıyık yapmış kendine. “Sen de mi Vatan Şaşmaz gibi yeni proje için bıyık yaptın?” diye sorduğum Seçkin, bakın ne yanıt verdi.
Sağlık Bakanlığı’nın obeziteye karşı mücadele için bir sosyal sorumluluk projesi var. Haftada bir 15 dakika yayınlanacak sitcom’daki rolüm için bu bıyıklar. Projede Pelin Körmükçü eşimi, Sümer Tilmaç ise babamı oynayacak.”

YORUMSUZ!

“Organize İşler” filminden 2014’te ekrana yansıyan bir sahne… Altan Erkekli ve Demet Akbağ, markette alışverişte.
“Organize İşler” filminden 2014’te ekrana yansıyan bir sahne…              Altan Erkekli ve Demet Akbağ, markette alışverişte.