MİLLİYET TV – 17 MAYIS 2014 CUMARTESİ  –  ALİCE

demet-akalınMagazin tarihi kadar eski “şehir efsaneleri”nden biridir. Yıllardır mesleği şarkıcılık ya da oyunculuk olsun fark etmez, her kadın yıldıza ezberletilir:
“Yıldızının kaymasını, işlerinin kesilmesini istemiyorsan sakın ola evlenme… Çocuk doğurup, anne olmak mı? Unut onu… Ne zaman ki ununu eler, eleğini asarsın o zaman anne olursun.”
O dönemin şartları belki de bunu gerektiriyordu.
Artık devir değişti…
Bakın Demet Akalın’a nasıl da yıktı bu efsaneyi…
Önce şarkısını söyleyip, milyonların diline pelesenk ettiği bir hayatı yaşamaya başladı.
Şarkısında dediği gibi o artık “Evli, mutlu, çocuklu”, ama magazin dünyasının “şehir efsanesi”ndeki gibi “yıldızı kayan” bir yıldız değil.
Aksine ne evliliği engel oldu işlerine, ne de çocuk doğurup anne olması…
Şarkıcının, sosyal medyada paylaştığı iki aylık konser programına baktım, neredeyse boş günü yok.
Demek ki neymiş?
İşini severek ve layıkıyla yapar, sevilecek şarkıları bulup albüm yapar, sosyal medyada marka yönetimini başarıyla yürütürsen kimse su dökemez eline…
“Şehir efsaneleri”ni yerle yeksan eder, bu efsanelerden beslenenlerin canına da ot tıkarsın.

7 ÖDÜLLÜ OYUN İZLENMEZ Mİ?

“7 ödüllü ‘Arturo Ui’nin Önlenebilir Tırmanışı’nı hâlâ izlemediniz mi?”
Aynen böyle yazıyordu daha doğrusu soruluyordu gelen bültende…
Tiyatro oyununun tanıtımı amacıyla medyaya servis edilen basın bülteninin bireysel olarak muhatabı değilim, ama üzerime alındım bu sözü… 18. Afife Tiyatro Ödülleri’nden sonra Sadri Alışık Tiyatro Ödülleri 2014’te ödül alırken alkışladığım oyunu henüz izlemedim çünkü… Umarım en kısa sürede izlerim 7 ödüllü bu oyunu…

BU KADARMIŞ BU “SEVDALUK”!

“Sevdaluk dizisinin reytingi niye eridi?” başlıklı yazım yayınlandığında takvim yaprakları 01.01.2014’ü gösteriyordu.
Neler mi yazmışım o tarihte?
11 Aralık Çarşamba günü “Sevdaluk” adlı bir dizi başladı Show TV’de…
Başrollerini Erdal Özyağcılar ve Demet Akbağ’ın paylaştığı dizinin ilk bölümünü izledim.
Adeta görsel bir şölen vardı ilk bölümde… O yörenin insanı olduğum için belki de bana öyle geldi, dizinin harici çekimlerindeki görüntüler muhteşemdi…
Ancak dizinin senaryosu ve castı beni cezbetmedi.
Dizinin yayınlanan üç bölümünün reytingleri de gösteriyor ki, benim gibi düşünenlerin sayısı bir hayli…
Dizinin reytingleri her hafta güneş görmüş kar gibi eridi.
Bir dizinin “Total” reytinginin üç haftada yüzde 30 azalması inanılır gibi değil… Bu  yıl Show TV’nin en yüksek reyting alan tek yeni dizisi “Sevdaluk”a acil bir müdahale şart.
Aksi takdirde “Sevdaluk” da birkaç hafta içinde ‘reyting canavarı’na yem olacak.” “Günün sonunda ne oldu peki?” derseniz, olan şu:
Haftaya ekrana gelecek 20’nci bölümde “final” yapıp, ekrana veda edecek dizi. Şayet, son yılların iyi gişe yapmış filmlerini Show TV’ye sattığı için kanalla iyi ilişkileri bulunan Necati Akpınar olmasaydı yapımcısı, aslında bu reytingle çoktan bitmişti bu “Sevdaluk”!

NİKAH İÇİN SİTE KURDU!

Sunucu Okan Karacan, 18 Mayıs’ta (yarın) dünyaevine girecek. Karacan’ın düğün davetiyesi de kendisi gibi renkli ve ilginç. Secret Garden’da Zeynep Kadıoğlu ‘yla hayatını birleştirecek olan Karacan, davetlilerin adlarını pirinç levhalara kazıtmakla yetinmedi, düğün için fotoğraflı kartvizit bastırıp, okanzeynepevlenio.com diye site bile kurdu. (Son Dakika… Okan Karacan, Soma faciası nedeniyle düğününü erteledi)